petak, 4. lipnja 2010.

Malo o autoru i alatima

U poslu želim da ni od koga ovisim, potpuna samostalnost, bez iščekivanja i natezanja oko ičije pomoći.

Jovan Aleksić,rođen 1942.god.u selu OTPOČIVALJKA,općina Prnjavor,sjeverna Bosna.Ostao ratno siroče sa 8 braće i sestara a kućanstvo siromašno pa sam već od svojih 7 godina otišao u svijet biti seoski sluga u susjedno selo Mračaj.Od 1956,do 1960.god.u domu za ratnu siročad u Prnjavoru završio osmogodišnju školu a od 1960.do 62.vojnu školu u B.Luci, legendarna 8. klasa PŠOJ.Na službi u Kraljevu,Srbija a od 1981.g.živim u Zadru kao penzioner.Volio bih da mi se jave svi koji me poznaju.

a
Specijalna pila po mom nacrtu od materijala sa otpada, širine lista 8cm.
Sitni strojevi za obradu drveta

Oznake: , , , , , , , , ,

"Naivni slikar" na malom ekranu



Novinari i snimatelji, krasni dečki, odlični poznavaoci svog posla, 2 sata su me muvali sa intervjuom i snimanjem, a kad ono na tvu traje 3.5 minute. Mlada preslatka spikerica me lijepo najavi tako da sam im malko progledao kroz prste zbog onog naziva emisije "Treća dob".

Oznake: , , , , , ,

Najljepši zalazak sunca

Zadar vrvi od romantičnih i umjetničkih duša. A kako i ne bi, kad se okupljaju da gledaju najljepši zalazak sunca na svijetu.

Prva samostalna izložba u Gradskoj knjižnici Zadar


Kad sam pokazao ravnatelju Gradske knjižnice u Zadru foto albume sa mojim radovima, objeručke je i sa oduševljenjem prihvatio da postavimo izložbu u holu gradske knjižnice. Ljubazno osoblje stavili su mi na raspolaganje sve svoje resurse i svaku pomoć.

utorak, 1. lipnja 2010.

Veliki interes medija: "Naivni slikar" u novinama





Zadarski list:
Predsjedniku Stjepanu Mesiću sam rekao da se ova tehnika zove "OPALI PO DRVETU!"
cijeli članak na web stranicama Zadarskog lista:


Zadarski regional

Oznake: , , , , , , , ,